Schab po warszawsku ze śliwką

Dział dla smakoszy. Wszystko domowej roboty. Nalewki, napitki, ciasta, i wszystko co smaczne...

Schab po warszawsku ze śliwką

Postautor: sindbad58 » 03 wrz 2015, 22:13

Składniki......oczywiście Schab (najlepiej środkowy) olej,sól,pieprz,majeranek,czosnek,śliwka kalifornijska (może być inna) wszystkie składniki mieszamy cuzamen do kupy i nacieramy schab wkładamy do miski zalewamy resztą mikstury i odstawiamy w chłodne miejsce na około 48godz. przekładając kilka razy .Następnie wyjąć z zalewy podziurawić schab wcisnąć do niego śliwki (ilość w/g uznania tak jak również inne składniki) wkładamy ponownie do zalewy.UWAGA czym schab leży dłużej w zalewie i jest częściej przekręcany tym bardziej skruszeje i będzie lepszy. :!: Sposoby pieczenia.....w worku do pieczenia ...w garze do pieczenia (z przykrywką)...piec w temp.180-200stopni przez 30-45min. często polewając zalewą w przypadku pieczenia w garze .Zmniejszyć temp. do 160st. piec do uzyskania miękkości sprawdzać wykałaczką długą.Najlepszy efekt uzyskuje się w piekarniku z termo-obiegiem .Jeszcze jedna uwaga do worka jak i garka wlewamy zalewę schab nie może być pieczony na sucho. :!: :!: :!: :!: :!: :!: Życzę smacznego.. :idea: W razie wątpliwości służę radą :!: Na 1kg schabu około 1/3 szklanki oleju+przyprawy (reszta się wytopi w trakcie pieczenia ) Pozdrawiam Kazik i Renia
HW 1OO T FSB / 4.5-14X44 FFP /KARABIN CUB "DIXIE".36 /COLT POCKET .36
Każdy Święty ma przeszłość,każdy grzesznik ma przyszłość. :arrow:
Awatar użytkownika
sindbad58
starszy chorąży sztabowy
starszy chorąży sztabowy
 
Posty: 208
Rejestracja: 05 lip 2015, 21:59
Lokalizacja: Otwock / LOK Nowa Dęba
Medals: 3
Sekcja HFT (1) Sekcja CP (1)
Rok członkostwa w KS E-Tawerna (1)

Re: Schab po warszawsku ze śliwką

Postautor: sindbad58 » 06 wrz 2015, 10:23

Jeśli ktoś korzystał z przepisu proszę o komentarz . :?:
HW 1OO T FSB / 4.5-14X44 FFP /KARABIN CUB "DIXIE".36 /COLT POCKET .36
Każdy Święty ma przeszłość,każdy grzesznik ma przyszłość. :arrow:
Awatar użytkownika
sindbad58
starszy chorąży sztabowy
starszy chorąży sztabowy
 
Posty: 208
Rejestracja: 05 lip 2015, 21:59
Lokalizacja: Otwock / LOK Nowa Dęba
Medals: 3
Sekcja HFT (1) Sekcja CP (1)
Rok członkostwa w KS E-Tawerna (1)


Wróć do Przepis na ...

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron